Varför Barcelona ska ta Dembele inte Coutinho

La Liga-jättarna har gjort duon till sina huvudmål och ser sannolikt ut att signera Dortmund snarare än Liverpool-anfallaren

Att byta Neymar blev aldrig lätt för Barcelona. Brasilien kunde inte göra det vid världscupen 2014 och led ett av sina mest pinsamma nederlag någonsin och slogs ut med 7-1 av Tyskland i semifinalen. Neymar är den typ av generation som kan diktera matcher på egen hand och har redan bevisat sitt värde för PSG efter sin världsrekordöverföring.
Den historiska affären lämnade Barca med 222 miljoner euro och brände ett hål i fickorna och behövde en markering för att blida fansen efter de omfattande förvärven av Paulinho, Nelson Semedo och Gerard Deulofeu.
Jakten på Neymars efterträdare på Camp Nou har spelats ut offentligt med några av fotbollens bästa och var ett starkt drag till La Liga. Två namn ligger dock över alla andra överföringsmål: Philippe Coutinho och Ousmane Dembele.

Men Liverpool kommer inte att springa på brasilianen trots att 25-åringen sätter in en överföringsförfrågan. Borussia Dortmund är däremot redo att sälja Dembele särskilt efter att spelaren gick från träning men har gett Blaugrana en tidsfrist för att möta deras pris.
Det kan inte vara Barcelonas mest idealiska scenario men det enda som signalerar är att Dembele kan visa sig vara perfekt på lång sikt för femtio europeiska cupmästare. Frankrikes internationella stjärna är fem år yngre än Liverpool anfallaren och har visat mer vid 20 än Coutinho gjorde i samma ålder.

Efter att ha flyttat från Vasco da Gama i Brasilien till Europa gick Coutinho till Inter där dåvarande chefen Rafael Benitez hänvisade till honom som Internazionals framtid. Han misslyckades med att lysa i Serie A och lånades till Espanyol där han visade glimt av spelaren som han så småningom skulle bli. När Liverpool köpte honom 2013 var Coutinho 20 år och utbetalningen på 8,5 miljoner pund och betraktades som ett spel. Det har sedan betalat spektakulärt mycket.