Seger, scudetto, slutspel.

Jag är kanske inte framstår som glömsk, men faktum är att jag är det. På jobbet försöker jag i allra mesta mån dölja det genom att vara förberedd, ingå i samverkansgrupper och säga bra saker. Men likt förbannat glömmer jag mina nycklar inne på toaletten som måste öppnas med en tag som sitter i knippan. Eller skriva på pappret i tid där jag vidimerar att jag greppat vilket ansvar jag har för arbetsmiljön på jobbet. Men huvudsakligen är jag nog en bra lärare och det är nog det som räknas i slutändan.

Dock minns jag med bravur Thierry Henrys magnifika mål mot Tottenham 2002. Stephen Carr köpte korv.
Likaså firande av HV71:s SM-guld på Hovrättstorget 1995. Jag var nyklippt. Kan känna lukten och håren ståendes på armarna i skrivande stund.

Redan vid Lindströms café hade jag glömt vilka som gjorde mål. Zola gjorde nog två sa han. Och Tardelli två. Men vem fan gjorde det femte? För 5-0 blev det. Efter en lång betänketid säger Jennifer; ”Det är väl han som det står Veirie på ryggen på?”. Vieri. Så var det.

Återigen verkar motståndarna vilja ge oss segern i förhand. Bruce Brothers spelade matchen utan avbytare, likt König under matchen senast. Det är ytterst självvalt mot ett lag av vår kaliber just nu.

Matchen i sig beskrev Baggio bra. Första 10 minuterna avgjorde. Jag menar att vi egentligen inte spelade särskilt bra. Och visst, vi vann med 5-0. Men efter tidigare nämnda minuter av första halvlek stod det 4-0. Någon minut senare klev en spelare av hos motståndarna; tror Lombardos vrede visade sig på en hörna. Resterande del av matchen kan beskrivas som en kavalkad, en uppsjö, ett sjok av missade chanser för framförallt vår del. 5-0 som slutresultat är i rejäl underkant. Störste syndare? Inte Montella, Vieri!

Efter 4-0 blev matchen avslagen. Laget var långt. Många ville göra mål. Motståndarna sköt snett.

Idag hyllar vi lagets moral att göra jobbet. Tardellis vrick/sula innan sitt andra mål är en läckerbit. Riva valde att ställa sig mellan stolparna och styrde laget. Honnör!

Jag ser verkligen fram emot slutspelet i år. Vi kan vinna. Vi kan förlora. Men en solig dag med rätt attityd vinner vi.