Dembele måste hålla fötterna på jorden

Den 18-åriga Dembele säger att han vill spela tillsammans med Lionel Messi och Neymar men den förre anfallaren känner att han har en lång väg att utvecklas innan han är redo för en sådan utmaning.
Dembele har blivit varnad för att han behöver hålla fötterna på jorden om han vill uppfylla sin fulla potential, enligt tidigare anfallaren Mickael Pagis.Dembele
Den 18-åriga grabben har uppmärksammats från Europas bästa lag blixtrande insatser i Ligue 1 efter att ha gjort nio mål på 17 matcher.
Dembele har erkänt att hans dröm är att spela för de katalanska jättarna tillsammans Lionel Messi och Neymar men de flesta tror att han måste fokusera på sin utveckling innan han kan planera för en övergång till den världen och de europeiska mästarna.
Han var redan bäst med sin snabbhet och prestation. Han lyckades snabbt anpassa sig till en mycket hög nivå. Det är sant att han har haft en explosionsartad ökning men han kommer att behöva hantera denna nya uppmärksamheten.
Han måste ha en god miljö omkring sig eftersom det är viktigt att ha en bra livsstil. Vid en så hög nivå av sporten måste du alltid tänka på dig själv. Han måste förbli driven av spelet och vill han gå vidare i hans fotbollskunskaper måste hans mentala egenskaper vara starka.
Det är för hhans egna skull som man rekommenderar honom att ”stanna på jorden” och fortsätta framåt eftersom man tror att han har alla kvaliteter som behövs för att upprätthålla den typ av prestanda som han har gjort sedan debuten i professionell fotboll.
En internationell mångsidighet är en viktig tillgång och många säger att han påminner honom om en tidigare Frankrike och Arsenal spelare Robert Pires.
Han kan spela på tre eller fyra offensiva positioner. Han har något av Pires i sig och har liknande egenskaper – han kan spela i olika positioner.
Han är inte redo ännu och måste fortsätta att bevisa genom att visa att han kan upprepa hans framträdanden hittills. Därifrån är det dags att se en ny utmaning i en europeisk lag lite bättre än Stade Rennais.